Behandling af kolik med zoneterapi

Zoneterapi mod kolik. Zoneterapeuter behandler kolik.

Gæsteblog af zoneterapeut Jette Viktor.

Hvem er jeg?

Jeg blev uddannet zoneterapeut i 1986 og har siden 1988 behandlet mange babyer med kolik. Jeg har deltaget i et kolik projekt sammen med børnelæge Olav Bennedbæk, det kan du finde på min hjemmeside.

Du kan se mere om mig på www.jetteviktor.dk

Hvad er zoneterapi

Zoneterapi har været brugt i årtusinder til at lindre helbredsproblemer, og foregår primært på fødderne, hvor der er et fuldstændig kort over hele kroppen. Ved massage og specielle trykkombinationer forbedres blod cirkulationen og nerveenergien , så kroppen kan genoprette balancen og symptomerne lindres.

Hvordan foregår behandlingen

Jeg optager journal dvs. spørger ind til graviditet, fødsel og døgnrytme før behandlingen påbegyndes. Babyen ligger på briksen eller hos mor/far, bliver evt. ammet/får flaske under behandlingen hvis det er spisetid. Zoneterapien foregår primært på babyens fødder, ved blid massage som løsner spændingerne. Jeg undersøger også om der er spændinger i muskulaturen omkring centralnervesystemet, hvad der ofte er, da en fødsel kan være en voldsom proces. Der er afsat 45 min. til en konsultation, og selve behandlingen tager 20-30 min. Zoneterapi er en meget blid behandlingsform og foregår helt på barnets præmisser. De fleste børn er helt afslappede og nyder behandlingen.

Vi får også en snak om D vitamin, døgnrytme og mors kost eller valg af modermælkserstatning.

Reaktioner på behandlingen

De fleste børn er trætte efter behandlingen, og får en god lur. Afføringens farve og konsistens kan blive anderledes, flere prutter, øget tørst og lidt uro i kroppen. Reaktionerne aftager oftest i løbet af det første døgn. Reaktionerne kan være forskellige, men er alle et udtryk for at en proces er i gang, og dermed en bedring. Der er ingen bivirkninger.

Jeg har stor succes med  behandling af kolik. Intet er jo 100%, men næsten, de allerfleste børn reagerer positivt allerede efter første behandling, så gråd og uro bliver reduceret både i intensitet og varighed. Zoneterapi er fantastisk til babyer.

Antal behandlinger

De fleste børn har behov for 3-4 behandlinger, dvs. et forløb på op til 14 dage.

Sygeforsikringen Danmark yder tilskud hvis mor eller far er medlem. En del sundhedsforsikringer betaler helt eller delvis for behandling til forsikredes børn.

Ingen fødder er for små til zoneterapi

Jette Viktor

 

Jette Viktor er registreret alternativ behandler (RAB), uddannet zoneterapeut, og hun har mange års erfaring med behandling af kolik babyer. Hun har klinik i Svenstrup J, 9230 og du kan finde hendes hjemmeside her Jette Viktor.

Kolikmor

Sabine