D-dråber

D-vitamin i kapsler

D-dråber og ondt i maven

Som de gode forældre vi er, giver vi vores børn d-dråber fra de er 14 dage gamle, som sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi giver dem bare ofte en mavepine med i købet. Det står der sjovt nok ikke på pakken.

D-dråber og olie

D-vitamin er vigtigt for opbygning af knogler og for immunforsvaret. Der er bare rigtig mange børn der ikke tåler de olier de fleste d-dråber er blandet op i. Det drejer sig især om kokosolie. Muligvis på grund af de kemikalier der bruges for at gøre kokosolien flydende ved stuetemperatur. Nogle babyer reagerer også på jordnøddeolie. Olivenolie og solsikkeolie fungerer godt i de fleste små babymaver.

D-dråber med kokosolie

Her er de D-vitamin dråber til baby, som jeg ved indeholder kokosolie.

 • Apovit d-dråber
 • Matas d-dråber
 • Livol d-dråber

Vær også opmærksom hvis der på indholdsfortegnelsen bare står “vegetabilsk olie”. Så er det ikke til at vide hvilken olie der er i.
Noget af det probiotika man kan få til babyer, indeholder også kokosolie. Har du én gang konstateret at din baby får ondt i maven af d-dråberne, så styr uden om de probiotika der er blandet op i kokosolie også. Det lærte vi på den hårde måde her hjemme.

D-dråber uden kokosolie

 • D-dråber med Solsikkeolie

  Lactocare Baby er et nyt produkt og et rigtig godt bud. Det er D-vitamin OG mælkesyrebakterier  blandet op i solsikkeolie. Fås på apoteket.
  Lactocare Baby er det jeg selv ville købe, hvis jeg stod med en kolik baby i dag.
   Læs mere om mælkesyrebakterier her

 • D-dråber med olivenolie

  D-Pearls fra Pharma Nord er lavet med olivenolie og kommer i små kapsler. Man prikker hul på kapslen og klemmer olien ud. Put olien på en teske hvor du i forvejen har lagt lidt modermælk/erstatning og giv det til baby.
  Der er 20 mcg D-vitamin i, hvilket er mere end de anbefalede 10 mcg, men du skal ikke være nervøs for at overdosere. For det første får du ikke alt indholdet ud af kapslen, og for det andet så skal der meget højere doser til for at det er skadeligt. D-Pearls kan købes hos Helsebixen her

 • D-dråber med jordnøddeolie

  D-vitamin dråber. Skan-Medic. Fås på apoteket.
  Nogle børn tåler jordnøddeolien bedre end kokosolien. Det gælder dog ikke alle. Jeg tror det sikreste vil være at vælge solsikke- eller olivenolie.

 • ACD dråber

  ACD dråber er egentlig beregnet til for tidligt fødte børn. De er lavet med ricinusolie. Med i købet får du så også vitamin A og C. Får barnet også modermælkserstatning så er der risiko for at det får for meget A-vitamin. Under alle omstændigheder, så spørg lige læge eller sundhedsplejerske før du skifter til ACD-dråber.

Effekt

Enkelte (heldige) forældre har kunnet stoppe deres babys mavepine/kolik symptomer ved at skifte d-dråberne ud. For de fleste vil det nok mindske kolikken en smule, som det gjorde for os. Det er selvfølgelig vigtigt at man ikke bruger nogle d-dråber der forværrer kolikken. Lidt har også ret.

D-vitamin og reflux

D-vitamin mangel kan forværre reflux. Så har din baby refluks, er det ekstra vigtigt at finde nogle d-dråber han/hun kan tåle, og huske at få dem givet hver dag.

Hvis din baby stadig har ondt

Det mad du spiser kan påvirke barnet via modermælken. Nogle babyer tåler ikke mælk, frugt eller andre ting. Det er et forsøg værd at prøve at udelukke de største syndere fra kosten. Man kan også skifte til en hyperallergen modermælkserstatning.

Sammenhængen mellem kost og kolik

Græder din baby når han/hun bliver lagt ned? Nogle kolikbørn har i virkeligheden refluks, eller silent refluks. Det er ikke altid synligt.

Hvad er symptomerne på refluks?

 

Udstyr

Her er et udvalg fra Kolikmors webshop, som kan hjælpe dig med at trøste.

charley the chameleon for sleep

Charley the chameleon 299,-
Beroliger med musik og farveskift.

WubbaNub med giraf

WubbaNub Sut 129,-
Giver tryghed og er nem at få fat på.

Babysvøb fra Natures Sway

Babysvøb 229 ,-
En tryg omfavnelse, lige som inde i mors mave.