Malenes kolik historie – Kiropraktor

Natten til den 23/1-12 gik vandet, og veerne tog hurtig og voldsomt til. Vi kører mod sygehuset og da jeg ankommer til sygehuset, går det hele meget stærkt.  Jordmoder nægter at tro på, at en førstegangsfødende kan tro hun bare skal føde med det samme vandet går. Det viser sig så, at hun tog ganske fejl…. Jeg føder en sund og velskabt datter 20 min senere. Jordmoder når hverken at tilkalde hjælp eller få nogen form for overvågning på mig, inden hun lægger min datter i mine arme.

 

Her troede jeg bestemt, at det skulle blive lykken, at blive mor for første gang.

 

Efter et par dage, hvor vi havde vænnet os til tanken, om at skulle være mor og far, og tage vare på sådan et lille uskyldig menneske, følte vi os klar til at tage hjem. Finde os en hverdag igen, og skabe en hyggelig hverdag med familie/venne besøg, og alt omkring det at blive forældre.

 

Idylen blev ganske kort – først starter den berømte 3. dags gråd for mig. Bare nogen eller noget var forkert, efter min mening, græd jeg…. Shit en dag at komme igennnem …. Kan nu se tilbage på, hvor svært det måtte have været, at være kæresten den dag ….

 

Tingene begyndte så småt at tyde på, at min lille Mille havde tendens til at have smerter, og hun skreg mere og mere. Maven ville hele tiden gå i stå.

 

Vi snakkede med sundhedsplejerske og stod der som nybagte forældre og vidste ikke om det var rigtig eller forkert…. Hun mente at Mille havde kolik og synes det var en god ide at prøve zoneterapi. Men desværre var turene til zoneterapueten forgæves. Hold nu op, dagene var lange, og aldrig har jeg været så træt og ulykkelig.
Alle snakkede kun om hvor fantastisk alt var omkring at få børn… Tror bestemt der er noget nogen har glemt at fortælle, for jeg opfattede bestemt ikke det her som lykken….

 

Oven i alt det, så mister min kære kæreste sit job, som lastbil chauffør. Han har i al den tid vi har kendt hinanden være udeliggende, og kun været vandt til at være hjemme i weekenderne. Dem som selv kender til det ved, at det kan være en udfordring at have dem hjemme længere tid af gangen.
Så stå jeg der som 23 årig. Kæreste med en mand som var fyret og frustreret, samt mor til et kolikbarn… Der vidste jeg med mig selv, at mor til flere blev jeg ALDRIG. Jeg kunne stor set ikke hænge sammen mere, og når der var en kort tids stilhed kunne jeg stadig hører min datters skrig/gråd inde i hovedet…

 

Bare tanken om hvornår man fik gæster var skønt. Bare det at have så skøn en familie/vennekreds, hvor de med glæde tog Mille og gik med hende mens jeg kunne få lov at sove bare lige lidt, uden jeg skulle bekymre mig. Det var fantastisk. Eller hvis de kom og lavede mad, eller hjalp med rengøring.  Det var bare helt ubeskriveligt….

 

Jeg fortryder den dag i dag at jeg ikke har haft en måler på mig for uden at overdrive vil jeg mene at jeg gik mindst 10 km om dagen, og vuggede med min datter på armen, for at hun ikke skulle skrige ….

 

Der gik lige omkring 3 måneder hvor dette var virkeligheden og hverdagen for mig, og min kæreste. Heldigvis fik han arbejde igen efter 2 måneder, hvilken var dejligt. (På den gode måde)

 

Efter utallige forsøg på at få maven til at fungere, og besøg hos lægen, og besøg af sundhedsplejersken, fandt vi svaret og det som endelig virkede.  3 besøg hos kiropraktor var sagen, og vi kunne nu nyde en dejlig og mild datter, som var en fornøjelse at tage med ud, vise frem, og være stolt over.

 

Men det var en hård start og det kræver virkelig noget – hvis jeg ikke havde haft en god familie og gode venner tror jeg ikke, at jeg nogensinde skulle side og sige at jeg ønsker mig at blive mor igen…

 

Nu når tanken om alt dette er kommet på afstand, og man har set at tingene kan vende, så kan jeg nu sidde og være glad over vores datter… Hun er det dejligste man kan ønske sig, og det er en fryd at hente hende i børnehave hver dag.  Hun skal nu også være storesøster sidst på sommeren.

/Malene

 

Mange tak til Malene for at dele sine oplevelser.
Hvor er det flot at du tør at blive mor igen. Fantastisk med sådan en hjælpsom omgangskreds.

/Kolikmor

Sabine