Mor til kolik- refluksbarn – Gæsteblog af Nina Winther

Nina Winthers refluksbarn

Alting blev slet ikke som vi håbet. Vega skulle være født hjemme, jeg endte med at føde alene på sygehuset. Alene måtte jeg forevige mindet da jeg fødte min lille pige, sat igang lænket til en bøde briks, uden en jordemoder. Ialt tog det 1½ time. Forfærdeligt.

 

Steffen min mand kom efter en halv time, jordemoderen ringede da jeg råbte at hun kom ud..
Vi tog hjem blot efter et par timer, forventningsfulde og glade. Vega havde svært ved at ligge rigtigt til brystet på højre side, var urolig, virkede irriteret. Hun blev født 36+6, tænkte at hun blot var lidt umoden og det nok gik over.
Mælken løb hurtigt til og Vega søgte mad ofte. Jeg var i tvivl om hun fik nok. Men vægten øgede sig fint, faktisk rigtig meget. 400 gram om ugen i starten på blot min mælk. Men noget var galt, jeg kunne mærke på Vega at hun havde ondt.
Vega sov ikke rigtig med mindre hun lå på mit bryst, hvilket egentlig var okay da Setffen var på barsel nogle dage endnu og kunne tage sig af vores store pige på 3 år når hun kom hjem fra børnehaven.

 

Vega gylpede ekstremt meget, aldrig har jeg lugtet så meget at sur mælk samt været drivvåd på både skulder og ryg. Stofbleer havde vi sjældent brugt til den store, men Vega gjorde dem drivvåde i løbet af en times tid. Hun græd mere og mere. Spændte i hele kroppen, kastede hovedet bagud og alligevel ville hun bare spise og spise.
Vores egen læge havde stemplet hende som kolikbarn? Kolik? Helt ærligt, du kan da ikke bare sige det er kolik?
Vi fik af vide at det ville gå over snart.. Vi holdt hovedet ovenvande og ventede.. Holdt ud..

 

En sen aften, uden flere dages søvn ringede jeg til vagtlægen, Vega var knap 3 måneder gammel nu, hvorfor gylper hun så massivt?
Hun vil spise konstant? Hun lugter surt ud af munden,hun vil ikke ligge ned, hader at sidde i sin autostol, ikke engang min sygepleje uddannede mor kunne forstå hvorfor hun græd.. Hun tog forsat pænt på, men at ligge på maven haltede gevaldigt. Maveleje var ikke noget som Vega havde det godt med, en kæmpe sø af mælk i alle konsistensser lå Vega grædende og borede hovedet ned i. Måtte opgive at sidde i mødregruppe, Vega skreg konstant, sov sjældent og kun på mig. Vagtlægen sagde at hun havde kolik igen. Jeg løb ind i den store mur igen og måtte atter gå hjem frustreret og fuldstændig fortabt.

 

Vi kontaktede en Kranio-sakral som gennemgik Vega, fuldstændig låst i ryg, bækken, nakke og skulder. Vi kom der 6 gange før Vega var løsnet.
Gav d-dråber med mælkesyrebakterier for at hjælpe Vega med hendes mavesmerter, som havde god effekt mht. luft og generelle mavekneb. Ammede fortsat kun da Vega var 4 mdr. og vi kontaktede kontaktede Min-osteopat i Kalundborg som kunne mærke at Vega var meget skæv i hendes kranie og havde store låsninger samt de hjalp med problemerne omkring hendes mave, forstoppelse mm. og hun har aldrig sovet så meget som da hun havde fået en behandling hos Sussi. Fantastisk! Vi kom der 8 gange.. Hun det bedre og kunne nu bevæge sig ordenligt uden smerter..

 

Men da Vega var 6½ begyndte hun at halte gevaldigt bagud motorisk, gylpede, skreg og ville ikke sove. Vandrede timevis rundt om natten med Vega på armen mens hun vækkede hele hytten.. Tog atter engang til lægen med Vega, grædende og opgivende.. Krævede at nu skulle Vega indlægges! Lægen noget skeptisk og jeg var bare en hysterisk mor og hvad jeg ellers ikke blev kaldt.

 

Alligevel fik vi lov til at få henvisning til børne ambulatoriet for en udredning. Lægen som vi senere kom til, vurderede at Vega helt sikkert!! have refulks. ENDELIG!
Vega fik Nexium, 30 mg. De anbefaler 1-2 mg pr kilo. Der gik ikke længe før gylp og opkastninger blev meget reduceret. Vega sov bedre, var glad, ville gerne lægge på maven, ville spise uden gråd osv.

 

Nina Winther - refluksbarn

 

Vega ville ikke spise sin grød, havde ammet fuldt ud i 5½ måned, og håbede at en fastere føde ville hjælpe Vega.. Vegas daglige apotek lød: Nexium 30 mg – 15 mg om morgenen og 15 om aftenen, pro-biotika som er de bedste mælkesyrebakterier i verden til de kære “kolikbørn”, laktulose da nexium giver hård mave og d-dråber.
Vega var nu 10½ måned, fra den ene dag til den anden lærte hun at krybe hen af gulvet, efter 1 uge kravlede hun.
Vega gylpede stadig ofte, sov dårligt, havde smerter efter måltider, ammede fortsat Vega ofte og det gik langsomt fremad som Vega blev ældre..

 

Opsagde Vegas vuggestue plads da jeg ikke kunne sende Vega afsted med sådan en dagligdag som hun havde med spontane opkastninger efter mad og drikke, dårlig søvn og virkelig dårlig motorik..
Satte alt ind på at hjælpe Vega.. Kontaktede igen ofte børne ambulatoriet for at være sikker på korrekt medicinering mm.
Vega blev indlagt igen, smerter og virkelig mange opkastninger i en alder af 11 måneder..

 

De indlagde hende og hun fik anlagt en PH-sonde så de kunne måle mængden af mavesyre i spiserøret og der fik vi igen beskæftiget i Refluks men hun skulle trappe ud af medicin..
Vega er nu 13 måneder, er næsten vokset fra sin Refluks men får stadig maveindhold op i munden når hun har spist eller leger vildt..

 

I en alder af 12 måneder rejste hun sig op og gik..
Jeg var så lettet, hylede som en stukken gris. AL bekymring var væk, mit barn var glad for endelig at kunne gøre hvad hun ville og selv bevæge sig hvis det var det hun ville..
Nina Winther og børn

 

Min store pige på dengang 3 år har bare været totalt sej, virkelig den bedste storesøster man kan være og slet ikke været vred eller frustreret over Vegas ankomst samt alt den tumult der har været med hende efterfølgende. Hun knuselsker Vega og de er idag de bedste venner.
Nina Winther og storesøster

 

Mit bedste råd; følg altid din mavefornemmelse!!! Jeg vidste fra starten der var noget galt, jeg kunne bare mærke det da jeg lige hvad født hende og hun lå der på brystet..
Og det viste sig at være rigtigt.. Fuldstændig medtaget spiserør og RIGTIG mange nætter med et voldsomt grædende barn i armene bare fordi lægerne ikke ved nok om refluks og børn der ikke taber sig for det er abselut ikke en nødvendighed for at lide af den forfærdelige refluks.
Og mens man står i den hårde tid tror man aldrig et vil ende, men set tilbage var det alligevel en magisk tid med nærvær og sammenhold i min fantastiske familie.

Nina Winther, Kolikmor.

#ungmortilto
www.ungmortilto.bloggersdelight.dk

 

Udstyr til refluksbørn

Her er et udvalg af udstyr fra Kolikmors webshop, som kan hjælpe hvis dit barn har refluks.

Bed blocks sengeklodser

Bed Blocks 179 Kr.
Hæv sengen sikkert og nemt.

Baby sover sikkert på siden med en sidekilepude

Sidekilepude 198,- Sikker søvn på siden med sidekilepude.

Kilepude fra deltababy

Kilepude 198,-
Hæver barnets hoved og mindsker refluks.

 

Sabine